Hai semua! Selamat Hari Merdeka! Alhamdulillah kita masih panjang umur utk merasai dunia pada waktu sekarang ni. Kalai x nenek moyang kita dulu yg berjuang pertahankan Tanah Melayu mana mungkin kita semua dapat rasa Malaysia yang sekarang ni. Terima kasih tak terhingga kepada allahyarham dan juga pejuang Malaysia yang masih hidup kerana berjuang berhabisan utk Malaysia. Merdeka! Merdeka! Merdeka!
Semangat patriotik sat..hehe..ok sebenarnya nak cite bnda sama je pasai bubur anak terunaku..hehe..sebab cuti lama minggu ni mommy try buat resipi baru utk Nuh makan.
Mintak resipi kat kawan baik alam maya Puan Rahil Al Ain mama Ahmad Al Farabi. Terima kasih sebab ajar mommy masak keledek ungu tu.
Ni main sayur yang mommy guna. Keledek jepun dan sebab takut rasa plain tambah dengan carrot. :)
Cara masak sangat mudah.
1. Rebus ayam dgn bwg merah utk buat stok ayam pastu angkat ayam.
2. Masukkan keledek dgn halia dlm stok td
3. Buang halia dan masukkan beras pastu masuk carrot jugak
4. Godakkan pastu masuk isi ayam, ikan bilis, kurma & habatus sauda.
Dah siap..no salt no sugar! Only organic taste.
Senang kan. So korang boleh cuba.
Ni Nuh da makan bubur..senyap je die makan n sangat laju..jap jap nganga mulut..bubur da hilanh..bila mommy rasa memang dap pon..rasa lemak manis patut Nuh suka!!
Yay! Mommy berjaya! Alhamdulillah Nuh ok makan keledek mungkin sebab da masuk halia.
Semoga esok lusa pon Nuh mampu bertahan makan masakan mommy!
Bye!
0 comments:
Post a Comment